fredag den 10. september 2010

Sashimi

I min føljeton omkring japanske mad-specialiteter vil jeg idag fortælle lidt om Sashimi som er gået hen og blevet en af mine favoritspiser herover. 
Sashimi består af fintskårede stykker rå fisk som altid serveres på en meget enkel og elegant måde hvor fisken er rigtig flot arrangeret. Det er meget forskelligt for sted til sted hvordan det arrangeres på tallerkenen som man får, men det er altid et flot syn når man får det serveret. 

Sashimi kræver virkelig at det er frisk fisk for at retten rigtig kommer til sin ret. Jeg har ikke oplevet nogen steder endnu i Danmark hvor jeg har fået en sashimi som kan måle sig med den kvalitet som jeg får herover. Det er lidt underligt når man tænker på hvor mange fisk vi fanger i Danmark, men vi eksportere jo nok den bedste kvalitet til andre lande som værtsætter fisk mere end vi gør. Japan er nok det mest fiskeelskende land som jeg har været i og man kan få det serveret alle steder på mange forskellige måder som rå, grillet, røget eller dampet morgen, middag og aften. Det koster heller ikke lige så meget som hjemme i Danmark, hvilket nok også spiller ind på udbredelsen.

Til sashimi får man altid soya og så kommer en detalje som der er mange forskellige meninger om og det er om man skal komme Wasabien ned i soyaen. Det er ikke noget som man gør når man spiser Sushi rigtigt, men til sashimi er det iorden at blande soyaen med wasabien for at være sikker på at bakterierne som kan være i fisken dræbes og man får også en mere konstant smag af den pågældende fisk. 

Den rå fisk i sashimi skal være af en høj kvalitet og frisk og man kan ikke skjule friskheden som man godt kan gøre i Sushi. Når fisken er perfekt, så smager Sashimi helt fantastisk og man kan virkelig smage de forskellige smagsforskelle som forskellige fiskearter har. Nogle af fiskearterne som man kan få som Sashimi herover er meget fremmede for os i vesten, men smager rigtig godt. Min favorit er tun og den den mere fede tun Torro, men igår fik jeg en anden fisk som hed Bonito som mindede utrolig meget om smagen af tun og smagte derfor rigtig godt.

Hvis man kan lide sushi eller sashimi, så skal man tage til Japan for at prøve hvordan det rigtig skal smage, da der virkelig er en verden til forskel. Problemet er bare at når man kommer hjem til Danmark igen, så smager det man er vant til pludseligt dårligt.
En af de serveringer som jeg fik af sashimi igår aftes.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start