onsdag den 25. august 2010

Ramen

Flere har måske tænkt at jeg ikke har fortalt så meget omkring hvad jeg spiser herover og det er også rigtigt. Jeg spiser mange forskellige ting hver dag og det ligner på ingen måde den mad som man får hjemme i Danmark. 

Japan har mange forskellige nationalretter som jeg med tiden vil fortælle om og i dag vil jeg skrive lidt omkring Ramen. Ramen er oprindeligt fra Kina, men Japan har taget retten til sig og har udviklet mange forskellige varianter af retten. Hvert område i Japan har deres egen udgave af retten og man kan købe den utrolig mange steder rundt omkring i byerne. 
Vi tror måske at vi har mange pizzariaer i Danmark, men det er slet ikke noget at måle sig med hvor mange Ramen spisesteder der findes i byerne her i Japan. Spisesteder ligger generelt overalt hvor man færdes herover og man kan få mange forskellige ting rundt omkring. Der er også en helt anden kultur omkring det at gå ud at spise og det er også en hel del billigere at spise herover end i Danmark. Den Ramen som jeg køber koster cirka 17 dkr og man bliver virkelig mæt af det måltid.

Jeg har fundet mig et lille stamsted hvor jeg køber min Ramen, når jeg får lyst til det. Det ligger et lille stykke fra min sprogskole og det er et sted for de lokale. Det ligger i en lille gyde og man sidder indenfor i et dejligt koldt lokale ved en form for bar som går omkring køkkenet. Når man åbner døren bliver man budt velkommen af alle i køkkenet og der bliver også sagt pænt farvel igen når man går. Indenfor skal man købe en madbillet i en automat og den billet giver man så til en person som så sørger for at man får ens måltid ret hurtigt og at man får en plads ved baren. Automaterne er rigtig mange steder ved de forskellige madsteder og de gør at man hurtigere kan få ens bestilte måltid. Vældig smart og nemt at bruge og så slipper man også for at skulle sige ens bestilling på japansk. Imens man venter kan man se hvordan ens mad bliver lavet og spionere lidt på hvordan de lokale spiser Ramen.

Ramen består af en suppe som kan være lavet af mange forskellige ting. Her i Fukuoka hedder det Tongetsuramen, da det er lavet på svinekød og svineben. I suppen er der så en ordentlig portion nudler som man lige skal lade ligge i suppen før de er helt perfekte. Der kan også være soyasovs eller Miso i suppen fra starten af. Der er også en form for løg i og så her i Fukuoka er der tynde skriver af svinekød i. Man kan så krydre retten med forskellige ting som sesamfrø, hvidløg, peber, rød peberrod og soyasovs. 

Når man spiser retten skal man have lidt en speciel teknik, da man skal slupre nudlerne ind i munden så der kommer noget luft med ind. Det er man nødt til, da suppen er ret varm og man undgår derved at brænde sig. Det kræver lidt øvelse og man skal lige vende sig til at det larmer, men det er et udtryk for nydelse herover. Udenfor er der stadig omkring 35 grader og man tror umiddelbart at noget koldt vil være bedre for en, men varm mad er faktisk med til ens krop ikke overopheder.

Ramen smager rigtig godt og mange går helt i selvsving når man nævner navnet Ramen. Det er meget populært herover. Jeg ser frem til at prøve det i Tokyo og Sapporo meget snart, hvor det skulle smage anderledes. 

Ind og udgangen fra mit stam-ramensted.

Dagens Ramen inden den bliver krydret.


0 kommentarer:

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start